25. 09. 2020.
Dnevni centar “Mozaika prijateljstva” ponovo otvara vrata

Dnevni centar “Mozaika prijateljstva” ponovo otvara vrata

Dnevni centar “Mozaika prijateljstva” ponovo otvara vrata

Nakon pet mjeseci, od kako je zbog epidemije virusa korona zatvoren, dnevni centar za starija lica kao i dnevni centar za beskućnike Udruženja “Mozaik prijateljstva” od sutra ponovo otvara svoja vrata za korisnike.

“U aprilu smo morali zatvoriti dnevni centar za starija lica i dnevni centar za beskućnike. To je bio šok za ljude koji su svakodnevno dolazili kod nas i često su nas pitali kada ćemo ponovo početi s radom”, rekao je Miroslav Subašić, sekretar Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”.

Subašić je u razgovoru za “Nezavisne” rekao da i korisnici, ali i zaposleni u ovom udruženju građana jedva čekaju ponovno otvaranje dnevnih centara, koji će sada raditi u posebnim uslovima, u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

“Prostor smo pripremili tako što smo odmakli stolove na veću udaljenost, za stolom će moći sjediti najviše tri osobe i moraće nositi maske”, naveo je Subašić.

Dodao je da će na ulazu u centar korisnike dočekati totem za dezinfekciju ruku.

“U dnevnom centru za starija lica korisnicima ćemo ponuditi kafu, čaj i sendvič. Hranu iz naše javne kuhinje korisnici će i dalje primati samo putem šaltera”, kazao je Subašić.

Istakao je da će na početku dnevni centri raditi maksimalno tri sata dnevno, a kada je riječ o dnevnom centru za beskućnike oni će se moći koristiti i javnim kupatilom ovog udruženja.

Naveo je da će im u radu trebati veće količine sredstava za dezinfekciju, kao i maski, te pozvao sve sugrađane da pomognu ako mogu u nabavci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender