23. 06. 2021.
Učenica iz banjalučke škole pozitivna na virus korona, zaražen i profesor u srednjoj školi u Banjaluci

Učenica iz banjalučke škole pozitivna na virus korona, zaražen i profesor u srednjoj školi u Banjaluci

Učenica iz banjalučke škole pozitivna na virus korona, zaražen i profesor u srednjoj školi u Banjaluci

Јedna grupa učenika sedmog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Banjaluci biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, nakon što je danas novi virus korona potvrđen kod jedne učenice, potvrdila je za Srpskainfo direktorka ove škole Željka Opačić.

Po njenim riječima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka đaka, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, u skladu sa procedurama.

– Učenica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok juče nije dolazila. Danas je majka obavijestila školu u pozitivnom testu na virus korona, kao i da je otac, takođe, pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme – kaže direktorka ove škole.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj djeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije virusa korona.

– Mogu slobodno reći da se djeca vrlo savjesno i odlično snalaze u ovome i apelujem na odrasle da ne budu ti koji će posrnuti. Škole i nastavnici su spremno dočekali novu školsku godinu i uz pomoć roditelja možemo da što bolje zaštitimo i djecu i sve ostale u zajednici – ističe Željka Opačić.

Јedan profesor Politehničke škole, nekadašnje Škole učenika u privredi je pozitivan na virus korona, potvrdili su u ovoj školi.

Rekli su, da su 1. septembra, prvog dana nove školske godine iz Higijensko epidemiološke službe dobili obavještenje da je jedna profesorica iz ove škole zaražena.

– Ta profesorica je u izloaciji kao i još jedna koja je sa njom bila u kontaktu. Nema prijavljenih slučajeva zaraze kod učenika – naveli su u ovoj školi.

Napomenuli su da se nastava redovno odvija uz sve predviđene mjere.

– Učenici imaju normalno nastavu sa nošenjem maski i uz češće mjerenje temparature – objasnili su u ovoj školi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender