24. 10. 2020.
Ponovo radi bioskop u Prijedoru

Ponovo radi bioskop u Prijedoru

Ponovo radi bioskop u Prijedoru

Kino “Kozara” u Prijedoru večeras ponovo počinje prikazivati filmove, nakon više od šest mjeseci od zatvaranja.

  • Ovo je velika vijest za sve ljubitelje filma koji već duže vremena očekuju ovaj dan jer je kino jedan od omiljenih oblika kulture i zabave u našem gradu. Otvaramo svoja vrata uz primjenu svih preporuka nadležnih – rekla je Srni direktorka ustanove “Centar za prikazivanje filmova” Prijedor Anita Hodžić.

Ona je navela da je proteklo vrijeme iskorišteno za planiranje i provođenje potrebnih mjera zaštite zdravlja zaposlenih i posjetilaca.

  • Pripremili smo kino-salu za prijem posjetilaca, sproveli dezinfekciju, upoznali radnike o zaštitinim procedurama i uspostavili nove higijenske standarde – rekla je Hodžićeva.

Svim posjetiocima će, kako je navela, biti mjerena temperatura nakon obavezne dezinfekcije obuće i ruku na ulazu u kino, uspostavljen je novi raspored sjedenja i kapacitet sale je smanjen jer su posjetici odvojeni praznim sjedištima i ne može ih biti više od 50.

  • Nošenje maske obavezno je sve vrijeme boravka u kinu – naglasila je Hodžićeva.

Ona je dodala da je vremenski razmak između završetka jednog i početka drugog fimova povećan da bi se između projekcija smanjio broj posjetilaca u predulazu kina i da bi se omogućila dezinfekcija kino-sale, predulaza i toaleta.

“Centar za prikazivanje filmova” Prijedor, u čijem sastavu djeluju kino “Kozara” i Ljetna bašta Prijedor, zatražila je posredstvom Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Prijedor mišljenje Gradskog štaba za vanredne situacije o prijedlogu za početak filmskih projekcija, na šta je štab pozitivno odgovorio na sjednici 15. septembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender