29. 10. 2020.
Ćulum: Važno spriječiti ilegalne migracije

Ćulum: Važno spriječiti ilegalne migracije

Ćulum: Važno spriječiti ilegalne migracije

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Ćulum rekao je da će se truditi da rezultate SIPA podigne na viši nivo, što podrazumijeva i efikasniju međunarodnu i međuagencijsku saradnju bezbjednosnih struktura, te posebno istakao značaj sprečavanja ilegalnih migracija.

Ćulum je naveo da će prioriteti rada SIPA biti i borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje koja ne poznaje granice i najvećeg bezbjednosnog izazova današnjice, te svih vidova organizovanog kriminala, posebno korupcije, pranja novca, trgovine i krijumčarenja ljudi, koji su brana napretku društva, prije svega EU integracijama.

On je za Dnevni avaz rekao da ova agencija za sprovođenje zakona u BiH ima ljudske i materijalno-tehničke kapacitete koji mogu da odgovore najsloženijim bezbjednosnim izazovima.

  • SIPA, sa mnom na čelu, sigurno će postupati profesionalno i zakonito, te prema svima jednako. Mi ćemo svaki posao u konkretnom periodu obaviti profesionalno i do kraja – poručio je Ćulum.

On je napomenuo da SIPA nikada ne postupa prema građanima na osnovu njihovog opredjeljenja, odnosno njihove nacionalne, vjerske, jezičke ili druge opredijeljenosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender