22. 10. 2020.
Gimnazija u Banjaluci obilježava 125 godina otvaranjem “Konfučionice”

Gimnazija u Banjaluci obilježava 125 godina otvaranjem “Konfučionice”

Gimnazija u Banjaluci obilježava 125 godina otvaranjem “Konfučionice”

BANJALUKA – Gimnazija u Banjaluci danas obilježava 125 godina postojanja ustanove kroz koju se obrazovao i edukovao veliki broj učenika koji su kasnije postali veoma poznati u svojim strukama.

Proslavom u Gimnaziji je otvorena “Konfučionica”, koja će biti namijenjena za izučavanje kineskog jezika za zainteresovane učenike, a pod pokroviteljstvom Konfučijevog Instituta u Banjaluci.

Svečanost je zbog pandemije virusa korona skromnija, a prisustvuju joj, između ostalih, i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS.

Vita Malešević, direktorica Gimnazije, kazala je da je 4. oktobra rođendan Gimnazije, ali je proslava zbog nedjelje prolongirana za danas.

“Svečanost smo danas obilježili otvaranjem ‘Konfučionice’, gdje će naši učenici imati priliku da izučavaju kineski jezik. Otvaranjem ove učionice đaci i profesori će moći da se dodatno usavršavaju i rade razne projekte”, navela je Maleševićeva.

Radojičić je kazao da je Gimnazija epicentar obrazovanja na području grada.

“Uloga Gimnazije u podizanju nivoa obrazovanja stanovništva u gradu je gotovo nemjerljiva. Dugačak je niz imena koje je Gimnazija obrazovala, a koji su dostigli najveće visine u svojim karijerama”, istakao je Radojičić.

Trivićeva je naglasila da je 125 godina postojanja veoma značajan i ogroman jubilej za Gimnaziju, te da je ova škola iznjedrila veliki broj kvalitetnih ljudi koji su razvijali, ali i danas razvijaju RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender