24. 10. 2020.
Zasjeda Krizni štab: Čeka se uvođenje novih mjera

Zasjeda Krizni štab: Čeka se uvođenje novih mjera

Zasjeda Krizni štab: Čeka se uvođenje novih mjera

Krizni štab Vlade Srbije danas će održati sjednicu zbog povećanog broja novozaraženih virusom korona, kojih je dva dana za redom više od 200.

Mediji spekulišu da će se na toj sjednici razmatrati uvođenje i novih mjera.

Јuče su registrovana 203 nova slučaja, među 6.504 testirane osobe, dok je dan prije taj broj bio još i veći – 245 novooboljelih, od kojih je 80 bilo hospitalizovano.

Da se povećava broj zaraženih i pacijenata na bolničkom liječenju potvrdio je za Tanjug državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, koji je naveo da je trenutno u bolnicama na liječenju 359 pacijenata koji boluju od kovid 19, a samo prije nedjelju dana bilo je 270.

Podsjetio je da je u Srbiji 12. oktobra bilo 67 novozaraženih, a u utorak je bila zabrinjavajuća cifra od 245 zaraženih.

U posljednjih nedjelju dana prijavljeno je 1.058 novozaraženih pacijenata, pa Đerlek ukazuje da je krajnje vrijeme da se građani “uozbilje i pridržavaju epidemioloških mjera”.

Imunolog Srđa Јanković rekao je juče da će nošenje zaštitnih maski uskoro biti obaveza i na otvorenom prostoru kada dolazi do kontakata.

Neke od dodatnih mjera, sudeći po izjavama članova Kriznog štaba, mogle bi da budu i smanjenje okupljanja sa 30 na maksimalno pet osoba ili na potpunu zabranu okupljanja, zatvaranje bioskopa i pozorišta i rigoroznije mjere za ulazak u Srbiju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender