30. 11. 2020.
Otvorena kovid ambulanta u Banjaluci

Otvorena kovid ambulanta u Banjaluci

Otvorena kovid ambulanta u Banjaluci

U banjalučkom naselju Dolac otvorena je kovid ambulanta.

Od sutra ujutro usluge primarne zdravstvene zaštite za sve kovid pozitivne pacijente iz Banjaluke pružaju se na novoj lokaciji.

  • Na ovaj način biće pružena adekvatna zaštita kovid pozitivnim pacijentima kojih je sve više usljed rasta epidemije, a rasteretiće se kapaciteti Poliklinike – naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

On je rekao da će u ovoj ambulanti, za koju je grad iz budžeta izdvojio 150.000 KM i dodatno predsjednica Republike Srpske, biti pružane usluge za sve kovid pozitivne pacijente.

  • U Banjaluci imamo oko 800 pozitivnih, s tim da u proteklim danima broj pozitivnih značajno raste i relno je za očekivati da će ova ambulanta biti opterećena. Uložena su određena sredstva da bi se ovaj prostor opremio i spreman je da primi pacijente od sutra ujutru – rekao je Radojičić.

Direktorka Doma zdravlja Nevena Todorović je rekla da će se na lokaciji ambulante u Docu liječiti građani koji su pozitivni na virus korona.

Ona je navela da se epidemiološka situacija u posljednjih nekoliko sedmica u Banjaluci pogoršala.

Todorovićeva je napomenula da je više od 800 građana pozitivno na virus korona, a da je više od 1.000 građana u izolaciji.

  • Sve naše službe su opterećene, sinoć smo 12 doktora morali usmjeriti na Higijensko-epidemiološku službu – rekla je Todorovićeva i dodala da će prvi pacijent u kovid ambulanti u Docu biti zbrinut sutra ujutro u 8.00 časova, a ambulanta će raditi od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender