30. 11. 2020.
Vesić: Ne planira se karantin ili zabrana kretanja u Beogradu

Vesić: Ne planira se karantin ili zabrana kretanja u Beogradu

Vesić: Ne planira se karantin ili zabrana kretanja u Beogradu

BEOGRAD – Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u ovom trenutku ne planira uvođenje karantina, kao ni zabrana kretanja u Beogradu zbog epidemije kovida-19.

“Dovoljno je da se poštuju postojeće mere, da se nose maske u zatvorenom prostoru, da se drži socijalna distanca i da nema javnih okupljanja, da se ne održavaju žurke i proslave ne samo posle 23 sata već i ranije. Budemo li poštovali sve sadašnje mere uspećemo da ostanemo među evropskim zemljama sa najmanje zaraženih”, rekao je Vesić na televiziji Hepi.

Vesić je rekao da privreda mora da radi i da radna mjesta moraju da se sačuvaju.

“Privreda će raditi i naša Vlada ulaže veliki napor da se održi privredna aktivnost. Škole i vrtići moraju da rade. Život mora da se odvija. Moramo da naučimo da živimo sa koronom. Naravno, javno zdravlje mora da bude sačuvano i zato se mere poštuju, ali život mora da ide svojim tokom”, poručio je Vesić, prenio je Beoinfo.

Od sutra moguć prijem pacijenata u beogradsku Arenu

Zbog ponovnog rasta broja oboljelih od virusa korona, kapaciteti Beogradske arene su prošireni i ona će, prema najavama nadležnih, od danas biti spremna za prijem oboljelih.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u Beogradskoj areni obavljaju posljednje pripreme za prijem pacijenata oboljelih od virusa korona, koji će moći da tu budu smješteni sutra kada će početi i grijanje.

On je naveo da je kapacitet “Arene” 510 mjesta, od kojih je 216 sa kiseonikom, što znači da može da primi i teže pacijente.

“Ova bolnica se otvara kako bi se zaštitio zdravstveni sistem. Prvog decembra se završava bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta”, rekao je Vesić za RTS.

On je naveo da u “Areni” postoje i laboratorije, ambulante i da će pacijenti moći da dobiju sav tretman koji dobijaju i u drugim bolnicama.

“Molba građanima je da se poštuju mere, a ako budemo nosili maske i izbegavali žurke, manje će ljudi dolaziti ovde”, istakao je Vesić.

U Srbiji je, zbog zaraze virusom korona, trenutno 390 hospitalizovanih pacijenata, dok se 24 osobe nalaze na respiratorima.

Prema posljednjem presjeku, koji se objavljuje svakog dana u 15.00 časova, još dva pacijenta preminula su od virusa korona, a pozitivno je još 214 osoba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender