19. 06. 2021.
Đoković: Postoji žal, mislim da igram najbolji tenis u životu

Đoković: Postoji žal, mislim da igram najbolji tenis u životu

Đoković: Postoji žal, mislim da igram najbolji tenis u životu

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, obratio se medijima u Teniskom centru “Novak” na Dorćolu.

Đoković se nalazi u Beogradu i tradicionalno je organizovao druženje s medijima.

Najbolji teniser svijeta nedavno je poražen u finalu Rolan Garosa i u prijestonici Srbije se sprema za nastavak takmičarske godine.

Đoković je već saopštio da neće igrati na mastersu u Parizu već će se takmičiti u Beču i Londonu.

“Još ne znam kada ću ići u Australiju, zbog porodice, svih tih ograničenja… Nadam se da će skratiti period karantina, ako to ne bude slučaj, moraćemo ranije da idemo. Australijen open je u planu, a za ATP kup još ne znam”, rekao je Đoković na početku konferencije.

“Žal što nisam osvojio US Open ili Rolan Garos”

“Postoji žal što nisam uzeo US Open ili Rolan Garos. Mislim da sam bio u odličnoj formi na oba. Na Rolan Garosu u finalu nisam bio na nivou, imao sam boljeg protivnika, a i nisam igrao dobro”.

“Mislim da igram tenis života”

“Na USO se desila ta nesrećna situacija za mene. Ako ne računamo USO, imam samo jedan poraz u godini. Igram tenis života trenutno. Ova sezona može da se poredi sa 2011. i 2015. godinom”.

“Igram Beč i London”

“Imam u planu da igram Beč. Pariz preskačem, pa idem u London”.

O Udruženju

“Hteli su da nas saseku u korenu, pogotovo u Americi.”

“Između turnira Vasek Pospišil i ja radimo na postavljanju sistema, strukture. Postoji dosta otpora, dosta ljudi je pokušalo da nas obeshrabri, saseče u korenu. Posebno u Americi. To je ideja koja postoji više od 20 god. Goran mi je trener. I oni su pre 20 god imali tu ideju. Ali je 4,5 pokušaja propalo.”

O Nadalu i Federeru u Asocijaciji

“Pre nego što smo zvanično osnovali asocijaciju, pričao sam sa Federerom i Nadalom. Nisu želeli da se pridruže. Ja poštujem to, živimo u demokratskom društvu. Da li bih voleo da su sa nama? Da”.

O linijskim sudijama i tehnologiji

“Osvrnuću se na neke ljude iz sveta tenisa koji su pričali o tome i naišli su na kritike. Nema veze ovo s tim što sam diskvalifikovan. Imali smo priliku na Sinsinatiju da vidimo kako to izgleda i bilo je savršeno”.

O Beču

“Idem na svaki turnir s najvišim ciljevima. Nisam učestvovao tamo od 2007/08. Ne znam da li će biti publike, ima dosta naših tamo, nadam se da ću ih videti, neke od njih”.

O ATP turniru u Beogradu

“Pokušaćemo da vratimo profesionalni turnir u Beograd. Adrija tur se završio kako se završio. Ali Adrija tur je pokazao koliko profesionalno možemo da organizujemo. Lično ću se zalagati da turnir vratimo u Srbiju.”

O GOAT trci

“Pre svega, da, ustručavam se da poredim ovu sezonu sa 2011. i 2015. po kvalitetu sam jako blizu tih sezona. Pritisak je sastavni deo mog života. Moram da prihvatim to. E sad, u glavi je da li će taj pritisak iskoristiti kao neko gorivo. Možda nekome smeta što imam najviše ambicije, sto verbalizujem. Ali tako sam vaspitan. Moj cilj jeste da budem broj jedan istorijski. Ne mislim da sam u teškoj situaciji. Znam kako da pronađem balans. Ponekad se umorim psihički i fizički, ali to je zivot. Niko nije savršen. Asocijacija igrača je nešto što osećam duboko u sebi i da pomognem igračima koji nemaju taj glas”.

O tenisu

“Nemam nikakvu obavezu da se bavim tenisom, mogu sutra da završim. Ali mene čin tenisa, držanje reketa u ruci me čini srećnim. Dok god je to tako, nastaviću da igram”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender