30. 11. 2020.
Preminuo bivši gitarista “Galije”

Preminuo bivši gitarista “Galije”

Preminuo bivši gitarista “Galije”

Gitarista grupe Galija, Belgijanac Žan Žak Roskam, preminuo je u ponedjeljak 26. oktobra 2020. godine, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici grupe “Galija”.

“Sa velikom tugom saznajemo da je u ponedeljak 26. oktobra 2020. preminuo Žan Žak Roskam (Jean Jacques Roskam), gitarista i kompozitor koji je obeležio značajan deo Galijine karijere”.

Gitarista i kompozitor Žan Žak Roskam sa poznatom srpskom grupom “Galija” snimio je pet albuma.

Oni su još naveli da je ovaj, kako su istakli, izuzetno šarmantni i harizmatični tamnoputi Belgijanac, sa Galijom snimio pet albuma, na kojima se potpisao kao gitarista, ali i kao autor pjesama kao što su “Žena koje nema”, “Nebo nad Makarskom”, “Pevaju jutra”, “Ljubavna pesma”, “Proleće” i “Moskva-Balkan”.

https://www.facebook.com/grupa.galija/posts/195095061987529

“Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pesmama ‘Ljubavna pesma’ i ‘Zebre i bizoni’. Žak je sa Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a 2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava Centru kojim je Galija obilježila 35 godina postojanja”, navodi se.

Dodaju još da grupu Galija za Žan Žaka vezuju izuzetno “lepa sećanja i neverovatan broj sjajnih anegdota i uspomena”.

“Njegov odlazak je veliki gubitak. Žan Žak Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru”, navodi se na zvaničnoj FB stranici grupe Galija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender