04. 12. 2020.
Zasađene dvije nove aleje na Paprikovcu

Zasađene dvije nove aleje na Paprikovcu

Zasađene dvije nove aleje na Paprikovcu

BANJALUKA – Banjaluka je od danas bogatija za dvije nove aleje – jedna u znak zahvalnosti medicinskim radnicima u blizini Univerzitetsko-kliničkog centra i Aleje maturanata uz novu saobraćajnicu koja spaja Paprikovac i Lauš.

-Banja Luka je grad zelenila i ponosi se time – kazao je, ovom prilikom, gradonačelnik Igor Radojičić koji je zajedno sa medicinskim radnicima, studentima medicine i matutrantima banjalučkih srednjih škola prisustvovao sadnji na obje lokacije.

Ove godine ukupno je planirano da se u gradu zasadi 1.000 novih sadnica, a pored toga već je zasađeno više od 600 sadnica u okviru pošumljavanja Ponira.

-Drvored uz Klinički centar u budućnosti će nas podsjećati na teško vrijeme u kojima su zdravstveni radnici nosili ogroman teret – kazao je Radojičić.

Učenica četvrtog razreda Gimnazije Anastasija Bosančić, koja je zajedno sa gradonačelnikom zasadila jednu od sadnica u novoj aleji – istakla je da je sadnja drveća veoma važna za grad ali i za sve mlade koji učestvuju u ovoj aktivnosti.

-Ostavljamo nešto što je korisno za prirodu, ali je ovo nešto čega ćemo se sjećati dugo i ostati nam kao uspomena na srednjoškolske dane – naglasila je ona.

U „Aleji zahvalnosti medicinskim radnicima“ zasađeno je 65 sadnica katalpe, a u Aleji maturanata 105 sadnica gorskog javora.

Iduće sedmice bića formirana i Aleja posvećena sportskom društvu Borac – na zelenoj površini u Gundulićevoj ulici, odnosno na prostoru uz istočnu tribinu Gradskog stadiona.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender