Sprema se iPhone 13 od 1 terabajta?

Sprema se iPhone 13 od 1 terabajta?

Sprema se iPhone 13 od 1 terabajta?

Još se nije slegla prašina koju je Apple podigao predstavljanjem iPhone 12 serije, a već imamo potencijalne informacije za sljedeću godinu.

Naime, “tipster” Džon Proser objavio je na svom Twitter nalogu kako će iPhone 13 vjerovatno imati čak 1TB prostora za skladištenje.

Ove godine, Apple je predstavio uređaj sa 128GB prostora u osnovnoj verziji (iPhone 12 Pro), umjesto sa 64GB kao što je uglavnom bio slučaj u posljednje vrijeme. Za sada, najveći prostor za skladištenje podataka je 512GB kod iPhone modela, i ne može da se proširi kao kod Androida, 91mobiles.

Nije jasno da li bi Apple zamijenio opciju od 512GB sa 1TB, ili bi to postavio samo kao mogućnost, odnosno opciju proširenja. Postoji mogućnost da standardni iPhone 13 modeli takođe krenu od 128GB, a da iPhone 13 Pro krenu sa 256GB prostora za skladištenje.

Još je rano da se tvrdi bilo šta, naravno, ali s obzirom na to da Proser rijetko griješi kada su najave u pitanju (za iPhone 12 seriju je, na primjer, pogriješio samo cijenu jednog modela), nikako ne bi trebalo odbaciti mogućnost 1TB.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender