28. 01. 2022.
Italja uvodi policijski čas

Italja uvodi policijski čas

Italja uvodi policijski čas

Italija uvodi policijski čas na cijeloj teritorji od 21 sast uveče do ujutro, to je za televiziju Sky TG 24 potvrdila zamjenica ministra za rad Frančeska Puljezi.

Odluka je donijeta na sastanku vlade premijera Ðuzepea Kontea, a važiće na cijeloj nacionalnoj teritoriji.

Prevagnulo je insistiranje predsjednika regija da tešku mjeru, koja može prouzrokovati socijalno nezadovoljstvo, preuzme na sebe centralna vlada a ne pojedine regije.

Nova mjera koju će premijer danas obazložiti parlamentu predviđa zabranu interregionalnih kretanja, a svi oni koji moraju iz bilo kojeg razloga putovati ili biti na ulici nakon policijskog časa, moraju imati lićnu potvrdu o opravdanosti da budu izvan kuće.

“Na žalost moramo žrtvovati direktnu nastavu i za sve učenike srednih škola lekcije će bitri onlajn, a još uvijek nije odlučeno da li će nastavu od kuće pratiti i đaci nižih razreda osnovnih škola”, rekla je zamjenica ministarke za rad Puljizi.

Takođe nova mjera predviđa smanjenje gradskog saobraćaja za 50 odsto, šoping centri će biti zatvoreni u dane vikenda, zatvaraju se muzeji, barovi, sale za video igre, izložbe.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender