16. 01. 2022.
Građani da poštuju mjere, zdravstveni radnici na izmaku snage

Građani da poštuju mjere, zdravstveni radnici na izmaku snage

Građani da poštuju mjere, zdravstveni radnici na izmaku snage

Broj novozaraženih virusom korona u Republici Srpskoj i dalje je veliki, a zdravstveni radnici su na izmaku snage.

Dežurno osoblje Kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, poslalo je juče apel stanovništvu da poštuje mjere zaštite od virusa korona jer je, kako navode, zdravstveno osoblje svih kovid odjeljenja na izmaku snage.

I kovid bolnicu u Bijeljini dovedena je do granica iscrpljenosti, budući da su u njoj trenutno na liječenju 73 bolesnika, što je više od 90 odsto popunjenosti kapaciteta, saopšteno je iz Kriznog štaba bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi”.

  • Za protekla 24 časa primljeno je 20 zaraženih i, ako se nastavi ovaj trend rasta, pitamo se da li ćemo svima moći pružiti zdravstvenu pomoć. Krizni štab bolnice je, predviđajući ovakav razvoj događaja, još prije pet dana tražio od Gradskog štaba za vanredne situacije pomoć u obezbjeđenju dodatnih kapaciteta i drugog, što je neophodno da bi naš grad održao ovaj udar epidemije – navedeno je u saopštenju.

U Bolnici očekuju da će i ova situacija danas konačno biti riješena na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

  • I ovaj put apelujemo, tražimo i molimo građane i nadležne institucije da poštuju i sprovode epidemiološke mjere da bismo zaustavili dalje širenje virusa korona i time spriječili najgori scenario – navedeno je u saopštenju.

Premijer Republike Srpske Radovan Viškovi apelovao je na građane da pomognu zdravstvenim radnicima, prije svega tako što će se pridržavati preventivnih mjera, jer se pandemija može staviti pod kontrolu jedino odgovornošću i samoodgovornošću.

On je zamolio građane da poštuju mjere koje propisuje struka i koje se primjenjuju u cijelom svijetu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender