28. 01. 2022.
Kejt Vinslet oborila rekord na snimanju filma “Avatar 2”

Kejt Vinslet oborila rekord na snimanju filma “Avatar 2”

Kejt Vinslet oborila rekord na snimanju filma “Avatar 2”

Tokom snimanja “Avatara 2, Kejt Vinslet je uspjela da snimi scenu pod vodom i zadrži dah sedam minuta i obori rekord koji je držao Tom Kruz u filmu “Nemoguća misija: Otpadnička nacija”.

Na snimanju nastavka filma Avatar Džejmsa Kameruna, Kejt Vinslet je snimala scenu pod vodom duže od sedam minuta i tako potukla rekord Toma Kruza koji je u ponvodnoj sceni za peti nastavak Nemoguće misije izdržao šest minuta.

Društvene mreže i mediji su prepravljeni fotografijama Kejt Vinslet uronjene u bazen sa tegovima oko nogu kako snima scenu za predstojeći nastavak Avatara. Vinslet se nije pojavila u prvom filmu, a na osnovu objavljenih fotografija, izgleda da tumači neku vrstu morskog bića sa krilima. Snimanje Avatara 2 zahtijevalo je da veći dio ekipe budu stručnjaci za podvodna snimanja, a Kejt je takođe imala opsežne pripreme za ulogu.

  • Morala sam da naučim da ronim kako bih odigrala tu ulogu u Avataru i to je bilo prosto nevjerovatno – navela je poznata glumica u intervjuu za Holivud reporter.

Po onome što se saznalo o detaljima zapleta, Avatar 2 nastavlja priču o Džejku Saliju (Semjuel Vortington) i Nejtri (Zoi Saldana) koji putuju preko Pandorinih okeana i suočavaju se licem u lice sa klanom Metkajina koji živi pod morem, gdje upoznaju Na'vi koja se zove Ronal koju tumači Kejt Vinslet.

Glumica je podijelila još neke detalje sa snimanja podvodne scene i kako je uspjela da savlada strah i uspješno je snimi. – Hodala sam po dnu bazena. To treba da bude sekvenca jedne velike ceremonije u kojoj mašem tim ogromnim krilima. Bilo je prilično zastrašujuće. Stvar je u tome što kada sedam minuta možete da zadržite dah, prestanete da se plašite. Zapravo, čudno, uspjela sam da se oslonim na sopstvenu sposobnost da tako dugo zadržavam dah. Nekako, uopšte se nisam plašila – objašnjava Kejt.

U Nemogućoj misiji: Otpadnička nacija Tom Kruz je trebalo da zadrži dah više od šest minuta. Za ovu vratolomiju Kruza su pripremali i trenirali profesionalni ronioci i vojni specijalci koji su ga naučili trikovima kako da što duže zadrži dah.

Bez obzira na razloge zbog kojih su oboje glumca morali tako dugo da zadrže dah, oba ova podviga su impresivna i ukazuju na nevjerovatnu posvećenost svome pozivu koju su pokazali njih dvoje.

Kejt Vinslet i Džejms Kamerun se na snimanju Avatara 2 sreću poslije više od 20 godina koliko je proteklo od Titanika. Dugo očekivani nastavak Avatara trebalo bi da se pojavi krajem 2022. godine, punih 13 godina poslije prvog filma. Na osnovu dosadašnjih informacija, jasno je da Kamerun zahtijeva potpunu posvećenost glumaca, a Kejt Vinslet je očigledno spremna da ispuni njegova očekivanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender