25. 01. 2022.
Privredna komora uputila inicijativu za nastavak projekta “Doživi Srpsku”

Privredna komora uputila inicijativu za nastavak projekta “Doživi Srpsku”

Privredna komora uputila inicijativu za nastavak projekta “Doživi Srpsku”

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministarki trgovine i turizma Suzani Gašić, za nastavak projekta “Doživi Srpsku” i nastavak izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021.godine.

Takođe, Komora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kako bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima.

  • Produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo bi opstanku privrednih subjekata na Јahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i drugim destinacijama u Republici Srpskoj – ističe se u saopštenju Privredne komore.

Privredna komora Republike Srpske izrazila je zahvalnost predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat “Doživi Srpsku” i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske.

  • Ovim Projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Јahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima i drugim centrima u Republici Srpskoj. Projektom je promovisan turizam Republike Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj – naglašava se u saopštenju.

Podsjećamo, turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu se iskoristiti do 15. novembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender