11. 04. 2021.
Putin: Sve ruske vakcine su efikasne

Putin: Sve ruske vakcine su efikasne

Putin: Sve ruske vakcine su efikasne

MOSKVA – Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su sve ruske vakcine protiv kovida 19 efikasne i da će Rusija ubrzo registrovati treću vakcinu protiv virusa korona, javila je agencija RIA.

“Već postoje dvije registrovane vakcine. Studije su već pokazale i potvrdile da su, prije svega, ove vakcine bezbjedne i da nemaju ozbiljne sporedne efekte poslije upotrebe. I drugo, sve su efikasne”, rekao je Putin u video-konferenciji Šangajske organizacije za saradnju.

Putin je dodao da je Moskva spremna da sarađuje u vezi sa vakcinama protiv virusa korona i složio se sa premijerom Pakistana Imranom Kanom da vakcine treba da budu lako dostupne čitavom čovječanstvu, prenio je TASS.

“Predlažemo da se ovaj proces ne politizuje, imajući u vidu da svim ljudima na planeti sada trebaju ovi lijekovi, bez bilo kakvog pretjerivanja”, rekao je ruski predsjednik.

Rusija počinje upotrebu vakcine “sputnjik pet” na svojoj teritoriji iako završna faza testiranja još nije gotova. Moskva je objavila danas da je efikasnost vakcine iznad 90 odsto.

Efikasnost ruskih vakcina zasnovana je na podacima koji se sakuljaju iz javnosti nakon vakcinacije, a ne iz aktuelnog ispitivanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender