29. 01. 2022.
Dvoje mrtvih u napadima u Francuskoj

Dvoje mrtvih u napadima u Francuskoj

Dvoje mrtvih u napadima u Francuskoj

Dvije osobe danas su poginule, a jedna je teško povrijeđena u dva napada koje je izvela ista osoba u francuskom gradu Šoleu, saopštile su francuske vlasti, dodajući da za sada nema elemenata koji bi ukazivali da je riječ o terorizmu.

Francuska televizija Frans 2 javila je da je napadač u predgrađu Šolea prvo napao stariji bračni par, a zatim je u istom kvartu napao još jednog 50-godišnjeg muškarca.

Kako piše Figaro, oko 16 časova juče na periferiji Šolea pronađene su dvije starije teško povrijeđene osobe.

  • Nažalost, gospodin nije preživio i podlegao je povredama, a njegova supruga je hospitalizovana u teškom stanju – rekao je lokalni sudski zvaničnik Erik Brujar.

Figaro navodi da je prema policijskim izvorima riječ o 83-godišnjem muškarcu i o njegovoj 81-godišnjoj supruzi, koja je životno ugrožena.

Brujar je rekao da je u drugom napadu u istom predgrađu Šolea muškarac star oko 50 godina podlegao povredama na glavi, ne iznoseći druge detalje, prenio je Tanjug.

Policijski izvori su naveli da je u vezi sa napadima uhapšen 35-godišnjak, od ranije poznat vlastima.

Brujar je dodao da je uhapšen muškarac koji je živio u blizini, ali da nema dovoljno dokaza da bi se moglo reći da je u pitanju počinilac. On je naglasio da za sada nema naznaka da je riječ o terorističkom napadu.

I televizija Frans 2 javlja da policija ne vodi istragu u pravcu terorizma, već da sumnja da je riječ o počiniocu koji je izgubio razum.

Šole je mali grad na jugozapadu Francuske i ima oko 50.000 stanovnika.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender