28. 01. 2022.
Preminuo Sreten Zec, začetnik ragbi sporta

Preminuo Sreten Zec, začetnik ragbi sporta

Preminuo Sreten Zec, začetnik ragbi sporta

Tužna vijest potresla je Banjaluku! Sreten Zec, jedan od osnivača Ragbi Lige i začetnik ovog sporta u Banjaluci i Republici Srpskoj iznenada je preminuo u 44. godini.

Tužnu vijest potvrdio je klub Bijeli zečevi koje je osnovao. Početkom marta 2012. godine, u Banjaluci je osnovao prvi ragbi 13 klub u Republici Srpskoj Bijeli zečevi. Postao je kapiten reprezentacije BiH, te jedan od osnivača Asocijacije Ragbija 13.

– Tužnim srcem obavještavamo prijatelje i ljubitelje našeg kluba Bijeli zečevi da nas je nažalost, prerano napustio Sreten, naš prvi i najveći bijeli zec. Pokretačka snaga ragbija u BIH, veliki čovjek i prijatelj. Na mnogo čemu smo mu zahvalni. Nikada nećeš biti zaboravljen. Počivaj u miru – oprostili su se od Zeca u banjalučkom klubu.

Ragbi liga Srbije je takođe uputila saučešće.

– Tužan dan za Srpsku ragbi ligu i sve zaljubljenik ragbija 13 u Srbiji i Republici Srpskoj. Danas je u 44. godini iznenada preminuo Sreten Zec, bivši igrač beogradskih klubova FAК-a i Starog Grada i začetnik Ragbi Lige u Banjaluci i Republici Srpskoj. Neka mu je vječna slava i hvala -naveli su iz Ragbi liga Srbije.

Vrijeme i mjesto sahrane biće objavljeno naknadno.

(Srpskainfo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender