22. 01. 2022.
Draško Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci

Draško Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci

Stanivuković i Vulićeva rekorderi po broju osvojenih glasova

BANJALUKA – Draško Stanivuković, kandidat PDP-a i SDS-a, za gradonačelnika Banjaluke osvojio je najviše glasova od svih kandidata za gradonačelnike i načelnike na lokalnim izborima u BiH koji su održani u nedjelju.

Prema podacima CIK-a BiH, Stanivuković je osvojio 51.620 glasova, što je apsolutni rekord na nivou BiH. SNSD-ov Igor Radojičić je osvojio 43.064. Značajan broj glasova osvojio je i kandidat SNSD-a u Doboju Boris Jerinić. On je, naime, prema preliminarnim podacima CIK-a BiH, osvojio 34.665 glasova.

Što se tiče mjesta za odbornike, Sanja Vulić, nosilac odborničke liste SNSD-a u Doboju i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, osvojila je rekordnih 22.445 glasova. SNSD je zabilježio ubjedljivu pobjedu u Doboju, gdje je za odbornička mjesta osvojio 25.741 glas, a drugoplasirani DEMOS tek 3.139 glasova. Igor Petrović, koji je na odborničkoj listi SNSD-a bio 34, završio je odmah iza Vulićeve i osvojio nemalih 21.315 glasova.

U ovoj računici spomenućemo i zanimljiv rezultat za odbornička mjesta u Banjaluci. U ovom gradu najviše glasova je osvojila Jelena Trivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, koja je bila nosilac odborničke liste PDP-a. Trivićeva je osvojila 11.948 glasova, nakon obrađenih 91,01% biračkih mjesta u Banjaluci. SNSD je osvojio najviše glasova, ali je njihov nosilac liste Srđan Amidžić osvojio 9.291 glas.

Zanimljivo je i reći da je Trivićeva povukla većinu glasova PDP-a, jer je drugoplasirani kandidat Ivan Begić osvojio 1.963 glasova, a trećeplasirani Jovo Savanović 1.735 glasova. Goran Selak, predsjednik SPS-a i nosilac odborničke liste, osvojio je 4.655 glasova, a njegova stranka je na trećem mjestu u Banjaluci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender