22. 01. 2022.
Argentina u suzama, oprašta se od Maradone

Argentina u suzama, oprašta se od Maradone

Argentina u suzama, oprašta se od Maradone

U Argentini je počela trodnevna žalost zbog smrti legende fudbala Dijega Armanda Maradone, a njegovi navijači, poštovaoci i građani opraštaju se od svog idola.

Očekuje se da će ispraćaju Maradone prisustvovati milion ljudi.

Dijego Maradona preminuo je juče u 60. godini od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije. Njegov odlazak potresao je fudbalsku planetu, a čuveni Argentinac po mišljenju mnogih bio najbolji fudbaler u istoriji.

Odmah po objavljivanju vijesti Argentinci su u nevjerici i tuzi počeli izlaze iz svojih kuća i okupljaju se.

Mnogi su izašli na ulicu i u trenutku dok je kovečeg s njegovim tijelom prevožen iz bolnice u mrtvačnicu, kako bi mu odali počast jer za Argentince Maradona nije bio samo sportista, bio je ikona, političar i omiljeni “nestaško”, navodi BBC.

Kovčeg sa tijelom Dijega Maradone bio je nakratko u kapeli nakon čega je izložen u Ružičastoj kući, predsjedničkoj palati u centru prijestonice.

Preko kovčega je postavljena zastava Argentine sa brojem 10.

Prvom dijelu bdijenja prisustvovali su uža porodica i prijatelji, a zatim su se kraj njegovog kovčega smjenjivali saigrači i drugi poštovaoci.

Poruke žaljenja zbog smrti Maradone stižu iz cijelog svijeta, a iz Vatikana je saopšteno da će papa Franjo, inače Argentinac i fudbalski navijač, pomenuti Maradonu u svojim molitvama, prenose mediji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender