24. 01. 2021.
Kako da vratite važan SMS ako ste ga obrisali?

Kako da vratite važan SMS ako ste ga obrisali?

Kako da vratite važan SMS ako ste ga obrisali?

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Android uređajima nije baš sasvim lako. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne (Backup) kopije podataka.

Naravno, SMS poruke ne idu u “smeće”, već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rješenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve, ali vas ništa ne košta da pokušate.

Kako spasiti izbrisani SMS pomoću Google Backup-a?

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi bezbjednosnu kopiju na Google Drive-u. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili bezbjednosnu kopiju prije brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite cijelu bezbjednosnu kopiju.

Procedura traje dugo i može da rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja bezbjednosne kopije, prenosi “Tportal”.

  • Pokrenite Google Drive.
  • Odaberite tri vodoravne “crtice” u gornjem desnom uglu, pa zatim “Backups”.
  • Ako vidite dio “This device”, odaberite bezbjednosnu kopiju.
  • Na stranici “Details” pronađite dio na kom piše SMS i provjerite datum posljednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće…
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender