28. 01. 2021.
Stanivuković: Neću prisustvovati sjednici Skupštine ako mediji ne mogu

Stanivuković: Neću prisustvovati sjednici Skupštine ako mediji ne mogu

Stanivuković: Neću prisustvovati sjednici Skupštine ako mediji ne mogu

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluka, je rekao da će napustiti sjednicu Skupštine grada ako medijima ne bude omogućen pristup sjednici.

“Zvao sam sekretara Narodne skupštine i stručnu službu NS RS, oni tvrde da mediji nemaju akreditacije. Ja neću prisustvovati sjednici gradske Skupštine ako mediji ne mogu prisustvovati sjednici”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da je zaustavio početak sjednice gradske skupštine, te da će klub odbornika PDP-a takođe napustiti sjednicu.

“Neka završe prvu sjednicu bez gradonačelnika. Vjerujem da će sjednicu napustiti i naši koalicioni partneri”, kazao je Stanivuković.

Istakao je da su u NS RS ponudili da mediji sjednicu prate preko prenosa uživo, te da izjave dobijaju nakon svake tačke dnevnog reda.

Stanivuković je istakao da su odbornici vladajuće koalicije prvo htjeli nastaviti sjednicu bez gradonačelnika i prisustva medija, a da su sada promijenili mišljenje, te i oni odbijaju prisustvovati sjednici ako medijima nije omogućen ulazak.

“Mislim da je razlog ovog nesporazuma loša koordinacija između stručne skupštinske službe grada i RS”, naveo je Stanivuković.

Dodao je da ako se ne bude mogao napraviti dogovor da mediji prisustvuju sjednici da će tražiti odgađanje sjednice gradske skupštine za 8. januar.

Pristup prvoj sjednici novog saziva Skupštine grada Banjaluka, koja je trebalo da počne danas u 10 časova u maloj sali Narodne skupštine RS (NS RS), bio je omogućen medijima.

Naime, medijima je ispred NS RS rečeno da ne mogu prisustvovati ovoj sjednici gradske skupštine, te da će biti omogućen prenos uživo na TV Simić.

Na ovoj sjednici bi trebalo, između ostalog, da budu imenovani predsjednik i potpredsjednik gradske skupštine, zamjenik gradonačelnika, da budu potvrđeni mandati novih odbornika, da se razriješi sekretar Skupštine i imenuje vršilac ove dužnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender