22. 01. 2021.
Voda se povlači, stanje na jugu Srbije se normalizuje

Voda se povlači, stanje na jugu Srbije se normalizuje

Voda se povlači, stanje na jugu Srbije se normalizuje

Na poplavljenom područjima na jugu Srbije stanje se normalizuje, voda se povlači, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača, najviše u opštini Medveđa.

Vanredna situacija još je na snazi u 12 lokalnih zajednica, iz domova je evakuisano 85 stanovnika, a zbog izlivanja Јužne Morave zatvoren je put Kruševac-Niš kod Đunisa, prenosi RTS.

Nivo Nišave opao je za više od metar kod Bele Palanke, gdje je u selima Dolac i Crvena Reka bilo i najkritičnije.

Opala je i Vlasina, ali prekinuto vodosnabdevanje zbog zamućenja u Vlasotincu neće biti brzo riješeno, jer je rijeka potkopala branu i oštetila cevovod na vodozahvatu.

Ibar je sinoć poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini rijeke evakuisane.

U tom dijelu grada je preventivno isključena i struja, prenose mediji. Ibar je ranije poplavio najmanje tridesetak kuća u selima Rudare i Grabovac kod Zvečana.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ekipe na terenu procenjuju kolika je šteta, poslije izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice, preneo je Tanjug.

Više od tri hiljade ludi u opštini Kosovska Kamenica od juče je bukvalno odsječeno od svijeta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender