25. 02. 2021.
Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

Kina planira da izgradi 30 potpuno povezanih 5G fabrika u deset ključnih industrijskih sektora do 2023. godine, kako bi ubrzala razvoj industrijskog interneta kroz njegove integracije s 5G tehnologijom, saopštilo je kinesko Ministarstvo za industriju i informatičku tehnologiju (MIIT)

Biće izgrađeno tri do pet industrijskih internetskih platformi od međunarodnog uticaja, kao i jedan centar velikih podataka za industrijski internet do 2023. godine, navodi se u akcionom planu za razvoj industrijskog interneta za naredne tri godine, koji je predstavilo MIIT.

U akcionom planu je naglašeno da će naredne tri godine (2021.-2023.) biti period brzog rasta kineskog industrijskog Interneta.

U tom razdoblju će prevladati novi formati poslovanja, poput inteligentne proizvodnje, saradnja i personalizovane usluge zasnovane na mreži, navodi se u planu, prenosi Kineski radio internacional (CRI).

Industrijski internet, koji je poznat i kao internet stvari za industriju (IoT), odnosi se na širu primjenu naprednih tehnologija kao što su bežične mreže nove generacije, veliki podaci i veštačka inteligencija i internet stvari.

Podaci MIIT-a pokazuju da je Kina već razradila više od 70 lokalnih industrijskih internetskih platformi, povezujući oko 60 miliona kompleta industrijske opreme i više od 400 hiljada industrijskih kompanija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender