16. 04. 2021.
Sistematski pregledi za buduće prvačiće od 1. marta

Sistematski pregledi za buduće prvačiće od 1. marta

Sistematski pregledi za buduće prvačiće od 1. marta

U Domu zdravlja Prijedor 1. marta počeće sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole na području grada za školsku 2021/2022. godinu, najavljeno je danas iz ove ustanove.

Sistematski pregledi biće prvo organizovani za buduće prvačiće osnovnih škola /OŠ/ “Petar Kočić” iz Prijedora i “Jovan Cvijić” iz Brezičana, a završavaju se 31. marta i 1. aprila pregledom djece koja će pohađati OŠ “Vuk Karadžić” u Omarskoj i “Jovan Dučić” u Lamovitoj.

Dopunski pregledi biće organizovani od 23. do 27. avgusta u pedijatrijskoj ambulanti u zgradi Medicine rada u Prijedoru, dok će sistematski pregledi djece registrovane u pedijatrijskoj ambulanti “Hana” biti tu i obavljani.

Roditelji treba da zakažu sistematski pregled djeteta putem telefona 052/231-295, ako je dijete registrovano kod izabranog pedijatra u Domu zdravlja Prijedor, da donesu zdravstvenu knjižicu sa podacima o vakcinama koje su djeca do sada primila i da se pridržavaju rasporeda sistematskih pregleda.

U pratnji djeteta može biti samo jedna odrasla osoba uz obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera odnosno upotrebu zaštitnih maski, fizičke distance i dezinfekcije.

Detaljan raspored sistematskih pregleda roditelji budućih prvačića moći će pogledati na ulazu u Dom zdravlja Prijedor i na ulazima u škole.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender