16. 04. 2021.
Rezovi u Gradskoj upravi, ukidaju se načelnička mjesta

Rezovi u Gradskoj upravi, ukidaju se načelnička mjesta

Stanivuković: Restoran “Kajak” izgrađen na gradskom zemljištu, biće srušen

Restoran “Kajak” je izgrađen na gradskom zemljištu i bez ikakvih dozvola, tako da će ovaj objekat biti srušen, rekao je danas na predstavljanju drugog izvještaja takozvanog “Tima za reviziju” Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je istakao da je restoran “Kajak” u vlasništvu sina Mile Radišića.

“Ovaj objekat možemo srušiti već sutra, uložena je žalba Ministarstvu, ali to im ne pomaže uopšte. On će svakako biti srušen jer ne može niko kako hoće da pravi nešto na gradskom zemljištu, ako ne sutra, biće srušen za mjesec, dva. Ne radi se o cijelom objektu, nego samo na dijelu gdje je parking”, naglasio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovo je najbizarniji izvještaj takozvanog “Tima za reviziju”.

“U Ugostiteljskom objektu ‘Akvane’ koja je dužna 10 miliona KM pjevali su i uzimali novac oni koji nisu uopšte u registru estradnih umjetnika. Jedna od njih koja je za takozvano pjevanje dobila 17.000 KM je Dragana Ristić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS. Njena majka Jevrosima je takođe uzela 10.000 KM za pjevanje, a nije pjevala. Tražićemo odgovornost. Na dan kada bude 80 KM prihoda u ‘Akvani’ plati se 500 KM za pjevanje nekog ko nije pjevač”, istakao je Stanivuković.

Dodao je da je takođe u “Akvani” izdvojeno četiri miliona KM za ketering najvećem dužniku.

“Između ostalog, za ketering je bilo namijenjeno 1,2 tone brašna i 25.000 kiflica. Pa to nahrani vojsku Azerbejdžana. Ovo je strašno, pozivam Tužilaštvo i MUP RS da se uključe”, naveo je Stanivuković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender