16. 04. 2021.
Fauči: Ne dozvoliti da se ponove dešavanja iz Evrope

Fauči: Ne dozvoliti da se ponove dešavanja iz Evrope

Fauči: Ne dozvoliti da se ponove dešavanja iz Evrope

Američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči upozorio je danas da postoji mogućnost da se SAD suočavaju s novim talasom oboljelih od virusa korona i da bi trebalo pokušati da se izbjegne nagli rast, kao u Evropi.

Fauči je istakao da je u proteklih nekoliko sedmica primjetno opadanje broja oboljelih, ali da je ponovo registrovano oko 60.000 zaraženih dnevno, što ukazuje na mogućnost novog talasa.

“Upravo se to desilo u Evropi. Bio je primjetan pad oboljelih i ukinuli su restriktivne mjere. Ovo možemo izbjeći daljom vakcinacijom i bez iznenadnog ukidanja uvedenih mjera”, naglasio je Fauči.

U Evropi je u nekoliko italijanskih regiona nedavno uvedena veoma stroga blokada, dok su njemački stručnjaci izjavili da je treći talas pandemije počeo.

Bolnice u Češkoj rade na ivici kapaciteta, zbog čega su zatražile pomoć od ostalih članica EU.

U nekoliko američkih država objavljeno je ukidanje nošenja maski, dok su ublažene i restriktivne mjere za broj gostiju u restoranima i radnika u firmama.

Vakcinacija u SAD se vrši ubrzano i Fauči navodi da je samo u subotu, 13. marta, dozu primilo tri miliona ljudi.

Prema podacima američih Centara za kontrolu i prevenciju oboljenja (CDC), u SAD je do sada vakcinisano više od 105,7 miliona ljudi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender