17. 05. 2021.
Bivši NFL igrač ubio pet osoba pa izvršio samoubistvo

Bivši NFL igrač ubio pet osoba pa izvršio samoubistvo

Bivši NFL igrač ubio pet osoba pa izvršio samoubistvo

Bivši igrač NFL-a Filip Adams (33) izvršio je samoubistvo nakon što je ubio pet osoba u Americi, uključujući istaknutog ljekara, njegovu suprugu i njihovo dvoje unučadi, prenijeli su američki mediji.

Policija još nije utvrdila motiv masovnog ubistva koje se desilo u Južnoj Karolini, a nakon što je juče identifikovan kao ubica, Adams je u porodičnoj kući izvršio samoubistvo.

Doktor Robert Lesli (70) i ​​njegova supruga Barbara (69) stradali su na mjestu događaja zajedno sa svojim maoljetnim unucima Ada Lesli (9) i Noom Leslijem (5), dok je radnik na imanju Džejms Luis (38) pronađen mrtav u dvorištu.

Drugi zaposlenik Robert Šuk (38) teško je ranjen i prebačen je u bolnicu gdje mu se ljekari bore za život.

Nakon što je policija otkrila pet žrtava, dokazi ostavljeni na mjestu zločina doveli su ih do kuće Adamsovih roditelja, koje su evakuisali na sigurno, prije nego što su ubicu pokušali nagovoriti da se preda.

Na kraju, Adams je pucnjem u glavu izvršio samoubistvo, a prema novinskoj agenciji “Associated Press”, Adamsa je liječio dr Lesli, koji je živio u blizini kuće njegovih roditelja.

Motiv užasjavajućeg zločina za sada nije poznat, a Adamsov otac istakao je da krivi američki fudbal za probleme koje je imao njegov sin.

“Mogu reći da je bio dobro dijete i mislim da ga je američki fudbal “zbrkao”. Nije puno pričao i nikome nije smetao”, kazao je otac ubice.

Adams je nastupio u 78 NFL utakmica tokom pet sezona u kojima je igrao za šest timova. Pridružio se ekipi San Francisko 49ersa 2010. godine, a potom je igrao za Nju Ingland, Sijetl, Oklend i Njuork Džetse prije nego što je karijeru završio u Atlanta Falkonsima 2015. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender