17. 05. 2021.
Krivokapić i lideri vladajuće većine bez dogovora o smjeni Leposavića

Krivokapić i lideri vladajuće većine bez dogovora o smjeni Leposavića

Krivokapić i lideri vladajuće većine bez dogovora o smjeni Leposavića

Sastanak predstavnika parlamentarne većine, premijera Zdravka Krivokapića i dijela ministara, okončan je u četvrtak bez dogovora, jer su svi predstavnici partija, izuzev URA Dritana Abazovića, ponovo odbili da podrže njegov zahtjev za razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića, piše podgorička “Pobjeda”.

Pozivajući se na informacije dobijene od dva izvora koji su prisustvovali jučerašnjem sastanku u vladi, “Pobjeda” piše da je premijer Krivokapić tokom cijelog sastanka govorio o Leposaviću da bi ga, kako se navodi, napustio nakon 45 minuta pod izgovorom da se “dosta crnogorskih gradova nalazi u blokadi zbog protesta komita”.

“Krivokapić je na sastanku saopštio niz optužbi na račun Leposavića. Između ostalog, kazao je da je ministar pravde kadar Demokratskog fronta koji zajedno sa dijelom međunarodne zajednice ruši njegovu vladu. Kazao je i da je to saznao na misi u Baru, povodom katoličkog Uskrsa”, rekao je neimenovani izvor podgoričkog dnevnika.

Rekao je, dodaje se, i da je Krivokapić tokom izlaganja “vikao i prijetio formiranjem i nekih drugih aranžamana ne precizirajući o čemu se radi”.

Sastanku su u ime partija prisustvovali Miloš Konatar iz Ure, Maja Vukićević iz DNP-a, Miodrag Lekić DEMOS, Branka Bošnjak iz PZP-a, Simonida Kordić iz Nove, Vladimir Joković (SNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Srđan Pavićević iz CIVIS-a i Momo Koprivica iz Demokrata.

Kao podrška Krivokapiću, sastanku su prisustvovali ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović i Jelena Borovinić-Bojović. Posebno je, prema izvorima Pobjede, bio ljut ministar Milatović koji je zamjerio što na sastanak nisu došli svi lideri parlamentarnih stranaka.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak kazala je novinarima da je na sastanku uglavnom pričao premijer Zdravko Krivokapić o razrješenju ministra Leposavića.

“Svi smo rekli da kao parlamentarna većina nismo izazvali ovu krizu i da je ovo kriza zbog ishitrenog poteza bez konsultacija sa nama. Čekaćemo da i on (premijer) kaže šta misli, a mi ćemo reći što mislimo na sljedećem sastanku i vjerovatno će neke stvari biti jasnije”, rekla je Bošnjak.

Inače, Leposavić je juče saopštio da neće podnijeti ostavku na ministarsku poziciju, dok ga ne razriješi parlament.

Odgovarajući na pitanje da li vidi izlaz iz krize u Vladi, Bošnjak je kazala da “baš i ne vidi”, ali da vjeruje da će naći neko zajedničko rješenje.

“Nijesmo tu da rušimo Vladu, nadam se da ćemo naći neko zajedničko rješenje iako nijesmo zadovoljni radom”, rekla je Bošnjak.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender