17. 05. 2021.
Selak: Narod Republike Srpske duboko zahvalan ruskim dobrovoljcima

Selak: Narod Republike Srpske duboko zahvalan ruskim dobrovoljcima

Selak: Narod Republike Srpske duboko zahvalan ruskim dobrovoljcima

Predsjednik SPS Goran Selak poručio je danas da će narod Republike Srpske uvijek biti zahvalan ruskim dobrovoljcima i obilježavati Dan ruskih dobrovoljaca. Oni su bili sa narodom Srpske u trenutku kada su svi bili protiv Srba i oni su dali svoje živote i zdravlje za odbranu Republike Srpske. Onaj ko to ne razumije, nije samo protiv ruskih dobrovoljaca, nego protiv same ideje da srpski narod u BIH ima pravo na svoju slobodu i ravnopravnost, a Republika Srpska je upravo to, poručio je Selak i dodao da je formranje predmeta od strane Tužilaštva BiH povodom ovog značajnog događaja za Republiku Srpsku politički potez i skretanje pažnje sa sopstvene nesposobnosti.

Od Tužilaštva BiH smo vidjeli dovoljno u predmetu za zločine nad srpskim civilima u Trnovu, gdje se čak predsjedavajuća sudskog vijeća nakon oslobađajuće presude okrivljenima izvinjavala žrtvama i porodicama stravičnih zločina zbog teških propusta i nerada Tužilaštva. Sada to isto Tužilaštvo formira predmet zbog odavanja počasti ljudima koji nisu činili nikakve zločine, za razliku od mudžahedina koji su počinili i sami dokumentovali nezamislive zločine nad Srbima. Poručio bih im da se radije bave zločinima nad srpskim civilima, ali ako će djelovati kao u slučaju zločina u Trnovu, onda je bolje da ne rade apsolutno ništa i da mjesto prepuste sposobnijim i odgovornijim kadrovima – istakao je predsjednik SPS Goran Selak.
U Višegradu se danas obilježava Dan ruskih dobrovoljaca, koji je uvršten u kalendar značajnih istorijskih događaja Republike Srpske u znak sjećanja na ruske borce stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Dan ruskih dobrovoljaca obilježava se 12. aprila, na dan kada su 1993. godine kod Višegrada poginula tri ruska dobrovoljca – Konstantin Bogoslovski, Vladimir Safonov i Dmitrij Popov, a više njih je ranjeno. Zbog najave obilježavanja ovog dana, Tužilaštvo BiH je saopštilo da je formiralo predmet.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender