28. 07. 2021.
Kako će izgledati ovogodišnja dodjela Oskara

Kako će izgledati ovogodišnja dodjela Oskara

Kako će izgledati ovogodišnja dodjela Oskara

Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti saopštila je spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodjele Oskara 25. aprila u dvorani Dolbi u Los Anđelesu, među kojima su zvijezde Harison Ford, Bred Pit i Hali Beri.

Na spisku se nalaze i Rene Zelveger, Hoakin Finiks, Lora Dern i reditelj Bong Džun-ho čiji je film “Parazit” prošle godine osvojio glavnu nagradu – Oskara za najbolji film, saopštili su producenti ceremonije.

Noć Oskara vodiće Glen Vajs, poznati stručnjak za ovu vrstu događaja, ali uz pomoć reditelja Stivena Soderberga koji je zadužen za produkciju. Akademija je saopštila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolbi u Los Anđelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mjesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji.

“Trudićemo se da pružimo prijatno i sigurno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom svijeta”, naveli su organizatori i dodali da će na licu mjesta biti testovi za koronavirus.

Ove godine je film “Mank” Dejvida Finčera u kojem glumi Geri Oldman postao favorit za Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender