17. 05. 2021.
Terzić promašio sud, suđenje odloženo za jun

Terzić promašio sud, suđenje odloženo za jun

Terzić promašio sud, suđenje odloženo za jun

Suđenje generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću, povodom optužbi da je ranije, kao prvi čovjek OFK Beograda, zloupotrijebio službeni položaj u vezi s transferima fudbalera tog kluba, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 16. jun.

Terzić je na suđenje stigao sa zakašnjenjem od 10 minuta, jer je, kako tvrdi, otišao u sud u Katanićevoj ulici umjesto u Palatu pravde u Savskoj ulici, gdje je sjedište Višeg suda u Beogradu.

Sudija je, međutim, već bio donio odluku o odlaganju, i istovremeno konstatovao da Terzić nije ni primio poziv za današnje suđenje.

On je naložio da se na sljedeće suđenje pozove vještak finansijske struke koji je već davao nalaz i mišljenje u ovom predmetu, kako bi se ponovo izjasnio.

Konstatovao je da su u međuvremenu u sud stigli neki odgovori po zamolnicama, a zbog čega je suđenje posljednjih nekoliko godina više puta odlagano.

Suđenje se nije održavalo, jer se čekalo da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija iz inostranstva u vezi s prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK Beograd inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, “teški” više miliona evra.

Nakon višegodišnjeg suđenja i višegodišnjeg nedržavanja suđenja, s Terzićem je na optuženičkoj klupi ostao samo fudbalski menadžer Dražen Podunavac.

Na početku suđenja optuženi u ovom predmetu bili su i nekadašnji sekretar zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović i direktor OFK Vladimir Bulatović, koji je u međuvremenu preminuo.

Protiv njih je postupak obustavljen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender