28. 07. 2021.
Pala praćenost dodjele Oskara

Pala praćenost dodjele Oskara

Pala praćenost dodjele Oskara

Praćenost posljednje svečane dodjele Oskara je pala na 9,85 miliona televizijskih gledaoca u SAD-u, što je pad od više od 58 odsto u odnosu na godinu dana ranije i najniža je u istoriji, pokazuju podaci kanala ABC koji je prenosio dodjelu.

Početkom 2020., prije pandemije koja je pokosila Holivud i filmsku industriju, veče dodjele Oskara je privukla 23,6 miliona američkih gledalaca, što je bila najlošija praćenost tog događaja dotad.

Najnoviji loš rezultat očekivali su filmski stručnjaci i on odgovara podacima s ostalih filmskih dodjela nagrada, poput Zlatnog globusa. 

Kinodvorane su većim dijelom 2020. bile zatvorene i filmski studiji su odgodili velike produkcije pa ovogodišnji kandidati za Oskare nisu bili poznati široj publici, poput velikog pobjednika večeri Zemlje nomada, nezavisnog filma skromnog budžeta i s brojnim naturščicima koji su glumili sami sebe.

Pad pratilaca dodjele Oskara je redovno posljednjih godina. Još 2014. su gala veče pratila 43 miliona gledalaca pred malim ekranima.

Oskara za najbolji film dobila je drama Klo Čao Zemlja nomada, koja je nagradu donijela i glavnoj glumici Frances Mekdormand, a Oskara za najbolju mušku ulogu osvojio je Entoni Hopkins za ulogu u filmu Otac.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender