17. 05. 2021.
Počela rekonstrukcija sportskih terena u Parku Mladen Stojanović

Počela rekonstrukcija sportskih terena u Parku Mladen Stojanović

Počela rekonstrukcija raskrsnice u Dragočaju

Počela je rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu M4 Banjaluka – Prijedor u Dragočaju na kojoj se godinama dešavaju saobraćajni udesi u kojima je bilo i poginulih.

Vrijednost ovog projekta iznosi 350.000 KM, a rok izvođenja radova je 90 dana.

Davor Kostrešević, v.d. direktora JU “Putevi RS”, kazao je da se novim projektnim rješenjem definiše uvođenje treće trake.

“Nalazimo se na mjestu gdje je našim analizima utvrđeno da je povećan broj saobraćajnih nezgoda. Novim projektnim rješenjem definiše se uvođenje treće trake koja bi omogućila vozačima skretanje ulijevo.

Ako se uzme da će sve biti regulisano semaforizacijom, uvođenjem pješačkih staza  i bankina, možemo računati da će bezbjednost učesnika u saobraćaju biti podignuta na viši stepen”, kazao je Kostrešević.

S obzirom na to da ova raskrsnica nije bezbjedna, što pokazuju i podaci da su u prethodnih 10 godina stradale dvije osobe, mještani Dragočaja strahovali su i godinama unazad upućivali mnogobrojne apele i organizovali proteste kako bi se povećao nivo bezbjednosti na ovoj raskrsnici.

Podsjećamo, riječ je o zajedničkom projektu grada i preduzeća “Putevi RS”, koje je kao investitor raspisalo tender, a grad je obezbijedio tehničku dokumentaciju.

U junu 2019. godine grad je “Putevima RS” dostavio idejno rješenje rekonstrukcije raskrsnice u naselju Ramići, gdje se ukrštaju magistralni put Banjaluka – Prijedor i lokalni Zalužani – Dragočaj. 

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je grad pripremio projektnu dokumentaciju da bi se počelo raditi.

“Raskrsnica smrti, kako je poznata, dočekala je trajno rješenje, koje se ogleda u nivelaciji ove dvije ulice, semaforizaciji raskrsnice i zgradnji autobuskih stajališta”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da je planirano da rekonstrukcija ove raskrsnice bude završena do početka naredne školske godine, što je ključno za bezbjednost djece.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender