17. 06. 2021.
Žunić: U pripremi prijedlog zakona o porijeklu imovine

Žunić: U pripremi prijedlog zakona o porijeklu imovine

Žunić: U pripremi prijedlog zakona o porijeklu imovine

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas da je u pripremi prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine na prijedlog ovog kluba.

Tokom skupštinske rasprave o prijedlogu Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Žunić je rekao da je Klub poslanika SNSD-a proslijedio prijedlog ovog zakona svim klubovima i političkim strankama.

“Predložili smo da uđemo u konsultacije i prije donošenja nacrta ovog zakona”, istakao je Žunić.

On je rekao da opozicija ne želi da uđe u konstruktivnu raspravu i zajedničku priču o ovom prijedlogu zakona, već je najavila amandmane na nacrt zakona.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je važno da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvoji zakon o porijeklu imovine čije donošenje je u medijima najavio SNSD.

Trivićeva je podsjetila da je sličan zakon predlagala opozicija u ranijim sazivima parlamenta Republike Srpske.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da se zakonom o porijeklu imovine niko ne štiti, niti amnestira, te da će se njegovom primjenom vidjeti koliko je ko uvećao imovinu i kada je riječ o funkcionerima SDS-a i PDP-a.

On je dodao da je važno to što će se od Poreske uprave Srpske moći dobiti podaci za određeni period.

Poslanik PDP-a Igor Crnadak smatra da je manje važan Program rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu od posljednjeg kreditnog aranžmana Srpske na Londonskoj berzi o kojem je trebalo raspravljati u parlamentu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender