17. 05. 2021.
EKO TOPLANE – KVALITET GRIJANJA POBOLJŠAN, ENERGENT OBEZBIJEĐEN

EKO TOPLANE – KVALITET GRIJANJA POBOLJŠAN, ENERGENT OBEZBIJEĐEN

USPJEŠNA SEZONA GRIJANJA

Završena je četvrta po redu sezona grijanja, najuspješnija otkad Eko toplane obavljaju komunalnu djelatnost proizvodnje i isporuke toplotne energije, uprkos pandemiji korona virusa i niskim spoljašnjim temperaturama. Zbog loših vremenskih uslova, sezona je počela nešto ranije, 12. oktobra i produžena je do 27. aprila.

Prosječna dnevna temperatura tokom sezone 2020/2021 bila je najniža u odnosu na prethodne sezone, otkad Eko toplane obavljaju komunalnu djelatnost. Prosječna temperatura bila je niža za dva stepena Celzijusa u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog nižih temperatura i potrošnja energenta bila je veća nego tokom prošle sezone. U ovoj sezoni, Eko toplane su proizvele 203.971 MWh, što je više za 14% nego prošle sezone.

Kada je riječ o zadovoljstvu korisnika, broj reklamacija je značajno smanjen, dok su kod 0,8% od ukupnog broja korisnika, zabilježene niže temperature od propisanih, na osnovu čega su ovim potrošačima odobrene bonifikacije.

Gubici na mreži smanjeni su za 2,2% u odnosu na prošlu sezonu.

Iako suočeni sa teškom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa, Eko toplane su uspjele da u pauzi između dvije sezone obave planirani remont proizvodnih postrojenja i sanaciju distributivne mreže, kako bi na vrijeme bili spremi za početak isporuke toplotne energije. Takođe, na vrijeme je obezbijeđen energent u dovoljnim količinama, sopstvenim sredstvima.

Sve ovo stvorilo je preduslove za jednu uspješnu sezonu, koja je sad već iza nas, a zaposleni u Eko toplanama već početkom maja započinuju sa redovnim remontom pogonskih postrojenja. U predstojećem periodu slijedi i sanacija distributivne mreže, a u toku je i nabavka energenta za sezonu grijanja 2021/2022.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender