17. 05. 2021.
Milanović i Plenković opet u “klinču”, sada zbog Borovog sela

Milanović i Plenković opet u “klinču”, sada zbog Borovog sela

Milanović i Plenković opet u “klinču”, sada zbog Borovog sela

Hrvatski premijer i predsjednik Andrej Plenković i Zoran Milanović ponovo su ušli u raspravu putem medija, a povod je bio antisrpski incident u Borovom selu.

Plenković je, komentarišući izjavu Milanovića o tom incidentu, rekao da hrvatska policija nije ni Plenkovićeva, pa ni Pupovčeva, niti je Hrvatska vojska Milanovićeva, prenijeli su sinoć hrvatski mediji.

On je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao da je osuđen incident u Borovu gdje je grupa navijača vikala “Ubij Srbina” i “Srbe ćemo klati”.

“Policija je preduzela aktivnosti. To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govori o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, rekao je Plenković.

Milanović je reagovao na svom Facebook nalogu navodeći da je Plenković “napokon rekao i jednu istinu”.

“Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni komandant učiniću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta”, napisao je Milanović.

Dodao je da ulicama ne patrolira hrvatska vojska, već policija, koja je pod upravom Plenkovića i njegovog ministra.

Naveo je i da je za njih “sramotni događaj u Borovu selu prepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno podsticanje na nasilje i mržnju”.

“Sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA”, zaključio je Milanović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender