18. 01. 2022.
Cvijanović i Krivokapić ozvaničili ukidanje putarine

Cvijanović i Krivokapić ozvaničili ukidanje putarine

Cvijanović i Krivokapić ozvaničili ukidanje putarine

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ozvaničili su danas ukidanje naplatne rampe na putnom pravcu Trebinje-Herceg Novi.

Cvijanović i Krivokapić sastali su se danas na graničnom prelazu Sitnica, a potom će Cvijanovićeva tokom dana prisustvovati radnom ručku sa predsjednikom Vlade Crne Gore i predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem u Meljinama kod Herceg Novom.

Cvijanović je izjavila da je ukidanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog veliki poduhvat u funkciji bolje saradnje, razumijevanja i olakšica za građane i privredu.

Predsjednica Srpske je rekla da ukidanje putarine mnogo znači u finansijskom smislu posebno za građane ili privredu lokalnog karaktera s obzirom na to da su to ljudi koji češće prelaze granicu i odlaze na crnogororsko primorje.

“Mi smo upućeni jedni na druge i ovo je način da pokažemo da ta upućenost ne smije da trpi bilo kakvu barijeru. Zaista sam zahvalna, mislim da je ovo veliki gest”, istakla je predsjednica Srpske novinarima na graničnom prelazu Sitnica, gdje je ozvaničeno ukidanje putarine.

Željka Cvijanović je istakla da veoma cijeni ovaj gest Crne Gore, koji će mnogo značiti i za građane i privredu.

“Ovo je gest koji se uklapa u naše dobre prijateljske odnose u kojima želimo da uklanjamo barijere, a ne da ih postavljamo. Mislim da je ovo pravi način da se tako nešto postigne”, rekla je Cvijanović.

Na graničnom prelazuju prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Vlada Crne Gore donijela je odluku o preuzimanju koncesije na putu Meljine-Petijevići, dionici koja povezuje Trebinje i Herceg Novi, čime se nakon višegodišnjeg čekanja ukinula naplata putarine na ovoj dionici.

Putarina na dionici dužine 12 kilometara naplaćivala se do sada 6 KM u jednom pravcu za putničke automobile.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender