18. 01. 2022.
Dodik: Potrebno jedinstvo o važnim pitanjima za Srpsku

Dodik: Potrebno jedinstvo o važnim pitanjima za Srpsku

Dodik: Potrebno jedinstvo o važnim pitanjima za Srpsku

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je vladajuće stranke i opoziciju da se ujedine na tačkama koje su egzistencijalno važne za Republiku Srpsku i srpski narod u BiH.

  • Kako je moguće da mi ne možemo da napravimo kompromis bar po tim pitanjima – upitao je Dodik, obraćajući se danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik smatra da vladajuće stranke i opozicija treba da se izdignu iznad dnevnopolitičkih nadmudrivanja.

  • Cijeli svijet se bavi nekima non-pejperima i svi su rekli šta misle o tome, samo Republika Srpska nije rekla, a o njoj je riječ. I kada to postavimo na dnevni red, lideri opozicije tvrde da neće o tome da govore jer je to neka laž i podvala – istakao je Dodik.

On je naveo da je Republika Srpska, koja nema međunarodno priznati legitimitet u smislu članstva u UN, uspjela da dobije od Kine i Ruske Federacije komercijalne isporuke vakcina.

Dodik je rekao da Srpska danas ima 200.000 komercijalnih vakcina, dok FBiH nije uspjela da nabavi nijednu komercijalnu vakcinu jer je sve što je dobila bilo putem donacija.

On je rekao da se javni dug Republike Srpske nalazi u okviru dozvoljenog, dok FBiH nema jedinstveno iskazani nivo javnog duga opština, kantona, gradova i javnih preduzeća.

Dodik je podsjetio da je za izgradnju nove zgrade Vlade Republike Srpske uzet kredit u iznosu od 140 miliona KM koji je isplaćen, ističući da ta zgrada i danas funkcioniše, te da je ista kao onda kada je napravljena bez ikakvih manjkavosti i nedostataka.

SRPSKA SE ZALAŽE ZA RAZGOVORE I NE SPROVODI PROCES SECESIЈE IZ BiH

Dodik je rekao da Republika Srpska ne sprovodi proces secesije iz BiH, ali da se zalaže za razgovore o mogućim rješenjima u BiH.

  • Veoma je važno da u kontinuitetu razgovaramo o značajnim temama, jer je Narodna skupština najviši organ u Republici Srpskoj. Mnogo je prevara u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, a međunarodno pravo i ugovori su prekršeni – rekao je Dodik.

On je istakao da je potrebno voditi politiku smislenog rješavanja problema u BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender