18. 01. 2022.
Aplikaciju “Građanska patrola” preuzelo više od 7.500 građana

Aplikaciju “Građanska patrola” preuzelo više od 7.500 građana

Aplikaciju “Građanska patrola” preuzelo više od 7.500 građana

Mobilnu aplikaciju “Građanska patrola”, koja je namijenjena za prijavu komunalnih problema na području grada Banjaluka preuzelo je više od 7.500 građana, rekli su u Gradskoj upravi.

Kako su istakli, građani su i tokom maja bili aktivni, te su putem aplikacije prijavljivali nepravilnosti na koje su nailazili u gradu i na koje nadležne gradske službe nastoje da reaguju u što kraćem roku.

“Najviše prijava odnosilo se na neispravnu javnu rasvjetu, održavanje zelenih površina, nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi na dječijim igralištima koja je često na meti nesavjesnih pojedinaca”, kazali su u Gradskoj upravi.

Dodali su ova aplikacija omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu problem ili nepravilnost na koju naiđu i o tome, te putem aplikacije, obavijeste gradske službe koje će dalje preduzimati potrebne korake.

“Građani koji žele povratnu informaciju za probleme koje su prijavili, mogu ih dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima-Kancelarije za građane, na telefon broj: 051/ 244-471 ili e-mail: gradjani@banjaluka.rs.ba”, naveli su iz Gradskoj uprave.

Ova aplikacija je besplatna i dostupna je putem postojećih platformi Play store i App store.

“Građanska patrola” je puštena u funkciju 2018. godine s ciljem podizanja efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi, a Gradskoj upravi Banjaluka je donirala firma “DVC solutions”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender