09. 08. 2022.
Nova Instagram opcija daje nove mogućnosti u kreiranju sadržaja

Nova Instagram opcija daje nove mogućnosti u kreiranju sadržaja

Nova Instagram opcija daje nove mogućnosti u kreiranju sadržaja

Popularna aplikcija Instagram pokušava da poboljša korisničko iskustvo desktop verzije svoje aplikacije, koja trenutno korisnicima omogućava da vide objavljene postove, ali ne i da ih kreiraju.

Prema jednom od programera aplikacije, Instagram bi uskoro mogao da dozvoli korisnicima da objavljuju postove i iz desktop verzije. Alesandro Paluci je na Twitteru objavio da će korisnici Instagrama moći da preuzimaju slike sa svog računara, da ih “kropuju”, dodaju filtere, uređuju i obavljaju druge operacije kao i kod obrade fotografija na mobilnom uređaju, ali sada na računaru.

Izgleda da je jedini propust (ne)mogućnost snimanja slika sa (veb) kamere uređaja, iako ta funkcija postoji u mobilnoj veb verziji aplikacije. Isto ograničenje je prisutno kod IGTV video zapisa, koji su trenutno jedina opcija za kreiranje Instagram postova u desktop verziji , piše Android Central.

Instagram je aplikacija uglavnom namijenjena korišćenju na mobilnim uređajima. Ipak, desktop verzija bi mogla dobro da dođe onima koji više vole da gledaju slike i video na većem ekranu, a nemaju tablet.

Još uvijek nije poznato da li Instagram planira da dozvoli korisnicima da kreiraju druge vrste postova u desktop verziji aplikacije, kao što su IG Stories ili Reels.

Alesandro Paluci navodi da nove funkcija za desktop verziju Instagrama vjerovatno neće stići uskoro, pošto su još uvijek u fazi razvoja, ali sudeći po snimcima ekrana, izgleda da su sve bliže finalnoj verziji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender