13. 08. 2022.

VLADIMIRE, BRATE, ZATVORENICI SU ŽEDNI MOJE KRVI: Karadžić iz zatvora poslao pismo Putinu MOLI GA DA INTERVENIŠE

Radovan Karadžić, nekadašnji predsednik Republike Srpske, koji je nedavno prebačen iz zatvora u Hagu u ozloglašeni britanski kazamat na ostrvu Vajt, koji je prepun muslimanskih ekstremista, uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da ga izbavi odatle i spase mu život.

Pismo je poslao preko svojih advokata, a prema rečima izvora bliskog Karadžiću ruskog predsednika oslovio je sa “brate” i opisao mu sav pakao kroz koji je prošao čim je nogom kročio u Veliku Britaniju.

Tokom nedavne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, podsetimo, predstavnik Rusije pri UN oštro je kritikovao prebacivanje Karadžića u zatvor u Velikoj Britaniji navodeći da je bezbednost osuđenih Srba ugrožena u britanskim zatvorima.

– Naveo je da su uslovi u zatvoru nedostojni čoveka i da nema ni adekvatnu hranu, a ni terapiju. Takođe, da su zatvorenici žedni krvi, da najviše ima muslimanskih terorista koji jedva čekaju da ga se dočepaju i lično mu presude i da su i sami čuvari jako neprijatni prema njemu. Napisao je da mu nisu dozvolili da iz Holandije ponese svoj računar u kome ima mnogo materijala za žalbu koju sprema. Molio je Putina da mu pomogne jer prebacivanjem u drugi zatvor nije ponižen samo on nego je simbolika tog čina mnogo dublja. Naveo je nešto poput: “Britanci su ovo moje prebacivanje kod njih doživeli kao svoju veliku pobedu, njihovi političari se raduju, slave” – prepričava izvor blizak nekadašnjem predsedniku RS i ističe da je Karadžić naglasio i da je smešten u zgradu koja je puna kancerogenog azbesta.

Britanci hoće da preuzmu i Mladića

Sudeći po najavama koje su stigle od zvaničnog predstavnika Velike Britanije na sednici UN sve su prilike da će Ratka Mladića sačekati ista sudbina kao i Radovana Karadžića.

Britanski predstavnik je istakao da će Mladić biti prebačen u tu zemlju i da se na taj način daje podrška Mehanizmu.

Dodaje da je Radovanu dozvoljeno samo da se čuje sa ćerkom Sonjom i da je zapravo njoj i izdiktirao sadržaj pisma koji je potom prenela advokatima. Da tako teče komunikacija potvrdila je prošle nedelje i Sonja.

– Strahujemo za njegov život. Živi u necivilizacijskim uslovima. U svega nekoliko minuta pokušavamo da što brže razmenimo informacije o njemu i porodici te da zapišem poruke za prijatelje, saradnike i advokate – navela je Sonja

Da li je Putin uspeo da pročita pismo, ne znamo, ali tokom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je održana u utorak, predstavnik Rusije pri UN rekao je da je nekadašnji Haški tribunal postao poznat kao oruđe osvete, a ne oruđe pravde.

Takođe je oštro kritikovao prebacivanje Karadžića u zatvor u Velikoj Britaniji navodeći da su životi i bezbednost osuđenih Srba ugroženi u britanskim zatvorima i da je general Radislav Krstić zamalo preklan nožem.

Radovan je za muslimanske zatvorenike bajramski poklon

Karadžićev advokat Goran Petronijević rekao je nedavno da su strašno loši uslovi u kojima boravi njegov klijent navodeći da “Radovan nije u zatvoru, već u zarobljeništvu”. Istakao je i da su mu prekršena sva ljudska prava, a život ozbiljno ugrožen.

– Trenutno je smešten u samicu, nalazi se u nekakvoj izolaciji, jer je stigao iz druge države. Nema bukvalno ništa. Samo krevet, WC šolju i tuš. Mi pričamo o obolelom, oronulom starcu, ne o Radovanu kakav je nekada bio. On tako potpuno izolovan ne može ni sa kim da priča, nema računar, nema ni papir ni olovku, niti bilo šta da čita. Ta izolacija može da ga ubije, kao što mogu da ga ubiju i ekstremni muslimani kojima je serviran na tacni ako mrdne iz te prostorije. Njima je njegov dolazak bio bajramski poklon. Tako je to predstavio muslimanski lobi – rekao je Petronijević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender