13. 08. 2022.
Stanivuković uručio ulaznice za “Akvanu”

Stanivuković uručio ulaznice za “Akvanu”

Stanivuković uručio ulaznice za “Akvanu”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, uručio je 26 sezonskih ulaznica za Vodeni park „Akvana“, za isto toliko najboljih učenika banjalučkih osnovnih škola. REPUBLIKA SRPSKA13.06.2021 | 15:30

Stanivuković uručio ulaznice za "Akvanu"

Tako će osnovci, zahvaljujući svom trudu i uspjehu u školi, ovog ljeta besplatno uživati u zabavi u vodenom parku.
Najboljim učenicima završnih razreda banjalučkih osnovnih škola, uručene su sezonske ulaznice za vodeni park „Akvana“, čime je nastavljena tradicija u okviru koje Grad Banjaluka, na kraju školske godine, nagrađuje najbolje osnovce.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ovom prilikom je učenicima na ostvarenom uspjehu čestitao i dodao da cijelo društvo, upravo kroz nagrađivanje, kako kaže, mora da podržava najbolje među nama.

Napomenuo je da će Grad Banjaluka podsticati obrazovanje kroz izgradnju škola i podjelu besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce.

„Institucionalno i sistemski sa ovim mladim generacijama moramo da prođemo sve važne izazove, da im pružimo podršku u osnovnoj školi, da to nastavimo u srednjoj školi na mnogim takmičenjima i onda da ih adekvatno usmjerimo na upis fakulteta i poslije da kroz sistemski način zapošljavanja, prakse damo podršku kako bi ovdje ostajali i prosto za onu oblast gdje su najbolji da dobiju adekvatan posao, sutra bolje plate i da vide svoju perspektivu ovdje.

Dakle to je jedna dugoročna strategija, ali moramo ići korak po korak, a ovo je samo neki od koraka koji smo do sad preduzeli“, ističe Stanivuković.

„Ovo je uspjeh učenika, uspjeh je i prosvjetnih radnika isto tako. Ja mislim da ti mladi ljudi još nisu svjesni koliko su prosvjetni radnici uticali na njihov život i koliko su ih već usmjerili povodom toga gdje će dalje nastaviti školovanje, u kojoj srednjoj školi. Ovo isto tako treba da ide i na ponos njihovim roditeljima i porodicama.

Mislim da roditelj koji ima „vukovca“, najboljeg učenika u školi, da je on danas ispunjen ponosom i da je to u stvarti najveća nagrada, a mi na ovaj način pokušavamo da kažemo da cijenimo taj njihov trud“, dodaje Velibor Vukajlović, v.d. direktora JP „Akvana“.

Osim kroz podjelu sezonskih ulaznica za vodeni park „Akvana“ najboljim učenicima osnovnih škola, Grad Banjaluka podržava i srednjoškolce, ali i studente kroz podjelu gradskih stipendija, za šta je iz budžeta ove godine izdvojeno 1,6 miliona maraka.

(BN)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender