13. 08. 2022.
Poziv Stanivukoviću: Pronađite lokaciju za zgradu UIO BiH

Poziv Stanivukoviću: Pronađite lokaciju za zgradu UIO BiH

Poziv Stanivukoviću: Pronađite lokaciju za zgradu UIO BiH

”Umjesto da su sami napravili zgradu, što bi bilo više nego duplo jeftinije, iz UIO su čekali da se napravi zgrada koju će kupiti. Sjedište UIO jeste i biće u Banjaluci, i pitanje stalnog smještaja treba riješiti na ekonomičan način, domaćinski i u skladu sa opštom ekonomskom situacijom a ne ovako”, zaključuje Nešić.REPUBLIKA SRPSKA17.06.2021 | 14:21

Poziv Stanivukoviću: Pronađite lokaciju za zgradu UIO BiH

– Pozivam gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Skupštinu grada da pronađu adekvatnu lokaciju za zgradu UIO i obezbijede sve regulacione i građevinske pretpostavke za njenu gradnju”, naglasio je Nenad Nešić.

Predsjednik DNS ističe da se nova zgrada izgrađena po najvišim standardima može napraviti i po dva i po puta nižoj cijeni, a da razlika novca treba biti usmjerena na kupovinu vakcina i pomoć privredi koju je pojela pandemija.

“Izuzetno sam zadovoljan jer je Predstavnički dom PS BiH, na naš prijedlog, SDS,PDP i DNS, zatražio od Savjeta ministara BiH da se poništi kupovina zgrade Mileta Radišića za UIO u Banjaluci jer ćemo na taj način sačuvati i novac građana Republike Srpske. Još u vrijeme početka pandemije korona virusa, lično sam zatražio da se odustane od te megalomanske kupovine i da se novac usmjeri za kupovinu vakcina i medicinske opreme, kaže predsjednik DNS Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH.

Nešić ističe da je krajnje neumjesno, bahato i bezobrazno u vrijeme teške recesije i pada prihoda od PDV kupovati zgradu od 100 miliona КM, te da se pitanje smještaja UIO u Banjaluci može riješiti mnogo ekonomičnije.

”Umjesto da su sami napravili zgradu, što bi bilo više nego duplo jeftinije, iz UIO su čekali da se napravi zgrada koju će kupiti. Sjedište UIO jeste i biće u Banjaluci, i pitanje stalnog smještaja treba riješiti na ekonomičan način, domaćinski i u skladu sa opštom ekonomskom situacijom a ne ovako, zaključuje Nešić.

(BN) 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender