13. 08. 2022.
“Banjalučki etno dani” od 2. do 4. jula

“Banjalučki etno dani” od 2. do 4. jula

“Banjalučki etno dani” od 2. do 4. jula

Turistička organizacija grada Banja Luka zajedno sa KUD „Piskavica“ i ANIP „Veselin Masleša“ organizuje manifestaciju „Banjalučki etno dani“ koja će se održati od 2. do 4. jula u MZ Donja Piskavica i Banjaluci.

„Banjalučki etno dani“ predstavljaju saradnju dva festivala,“Kozara etno“ i „Festival srpskog folklora“ koje se tradicionalno organizuju u prvoj polovini jula. Učešće na festivalu  uzeće oko 400 učesnika iz četiri zemlje.

Organizatori  manifestacije „Banjalučki etno dani“ saglasni su da sve manifestacije koje nose pečat tradicionalno,odnosno čuvari običaja i izvornog melosa, saberu pod jednu krovnu organizaciju, ali pri tome zadržavaju festivalsku autonomsnost što će biti još zanimljivije.

– Cilj ovakvog vida saradnje jeste da se kroz „Banjalučke etno dane“ predstave svi oni koji baštine tradiciju i čuvaju običaje svojih podneblja i krajeva iz kojih dolaze kao i da se ovaj događaj uz medijsku pomoć što više omasovi i privuče veliki broj  posjetilaca – kažu u Turističkoj organizaciji.

Organizatori smatraju da će se na ovaj način, pored manifestacinog turizma, doći do novog turističkog proizvoda kroz kulturni identitet, zaboravljene običaje i gastronomsku ponudu stare krajiške trpeze, piše Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender