13. 08. 2022.

BMW prikazao prvi električni M model (VIDEO)

BMW prikazao prvi električni M model (VIDEO)

BMW-ova odjeljenja su se udružila i stvorila novi model. Ime mu je i4 M50, a ostaće upamćen kao prvi električni model iz M porodice.

Kako bi opravdao taj status, BMW i4 M50 pružaće vrhunske performanse jer dva elektromotora koja pokreću sva četiri točka razvijaju 544 KS i do 795 Nm obrtnog momenta.

Napredan izbor pogona znači i moderan izgled. Spolja je i4 dobio sportske elemente, prednji kraj ima upečatljivu masku hladnjaka i diskretno integrisanu kameru, ultrazvučne i radarske senzore.

BMW i4 M50 ima tanka prednja svjetla, opciono uz lasersko svjetlo i akcente u BMW iBlue boji. Zadnji dio automobila djelimično podsjeća na M4, a ističe se branik sa difuzorom dok su svjetla u LED tehnologiji.

Enterijerom dominiraju ekrani (10.4″ i 14.7″), a u skladu sa M oznakom unutrašnjost je dobila pravi vozački karakter. Primjera radi, sjedišta su pozajmljena iz modela M3 i M4.

Performanse su u skladu sa onim što očekujemo od jednog modela bavarske kompanije sa M oznakom.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 225 km/h. BMW u svom saopštenju navodi da je domet ovog modela 510 kilometara, a vrijeme potrebno da bi se baterija na brzom punjaču napunila od 10 do 80 odsto iznosi 31 minut.

Pored M verzije, biće dostupan i model i4 eDrive 40, a ljubitelji BMW-a sigurno će biti oduševljeni činjenicom da se kod ove varijante pogon prenosi isključivo na zadnju osovinu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender