13. 08. 2022.

Još sedam osoba u Srpskoj zaraženo koronom

Kod sedam osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, 19. 6. 2021. u 9 časova.


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 431 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod sedam osoba.


Radi se o jednoj muškoj i šest ženskih osoba, od kojih su dvije mlađe, dvije srednje i tri starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, po jedna osoba je iz Banjaluke, Bileće, Doboja, Mrkonjić Grada, Pala, Prnjavora i Trebinja.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Mrkonjić Grada i Doboja.


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.325 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.770 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 48.672 osobe, a testirana je ukupno 282.641 osoba.


Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 94 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u ostalim bolnicama 53. Na respiratoru je 15 osoba (10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 5 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 903 osobe, a nadzor je završen kod 192.595 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender