13. 08. 2022.
Kastel dobija novo ruho: Uskoro internacionalni  muzički festival na tvrđavi

Kastel dobija novo ruho: Uskoro internacionalni muzički festival na tvrđavi

Kastel dobija novo ruho: Uskoro internacionalni muzički festival na tvrđavi

Prvi internacionalni muzički festival “Banja Luka fest” biće održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula, a program festivala, pored vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnih izvođača, pratiće i glamurozna scena tvrđave Kastel.

Organizatori pripremaju tvrđavu u potpuno novom ambijentu, neviđenom do sada. Velika scena Kastela kao koncertna dvorana pod otvorenim nebom pružiće posjetiocima drugačiji doživljaj i nesvakidašnje iskustvo muzičkog događaja.

– Festival će biti organizovan na najvišem nivou, o čemu svjedoči i projekat bine i specifičnog gledališta na otvorenom.

Sigurni smo da će već prvo izdanje svrstati “Banja Luka fest” u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posjete Banjaluku i uživaju u svemu što smo pripremili – poručili su organizatori i dodali da će publiku dočekati velika scena po najsavremenijim standardima i specijalno dizajnirana platforma sa sjedećim mjestima.

Na festivalu će nastupiti Stefan Milenković i “Kamerata” Novi Sad (6. jul), Zvonko Bogdan i Veliki tamburaški orkestar (7. jul), Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Mikicom Jevtićem (8. jul), Mariza (9. jul), te Rade Šerbedžija i “Zapadni kolodvor” koji će nastupiti 10. jula.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender