16. 08. 2022.
Uspješno završen Svjetski kup u raftingu: Rusi najbolji, banjalučki Dajak klub treći

Uspješno završen Svjetski kup u raftingu: Rusi najbolji, banjalučki Dajak klub treći

Uspješno završen Svjetski kup u raftingu: Rusi najbolji, banjalučki Dajak klub treći

Dodjelom medalja najuspješnijim ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji, uspješno je završen Svjetski kup u raftingu.

Šampionski pehar osvojila je druga posada Rusije, rafteri iz Tomska, drugo mjesto pripalo je prvoj ruskoj posadi, a treće rafterima banjalučkog Dajak kluba.

Pehar pobjednicima uručio je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković koji je, tom prilikom, rekao da su se Banja Luka i RK Kanjon, prema tradiciji pokazali kao odlični domaćini.

-Ovo mnogo znači za turističku ponudu i potencijal Banje Luke, a Vrbas je još jednom pokazao i dokazao zašto je posebna i jedna od najljepših rijeka u svijetu. Zato treba da zajedno razvijamo potencijale Vrbasa i riječnih sportova – kazao je on, istakavši da je ovaj događaj uvod u Svjetsko prvenstvo kojem će Banja Luka biti domaćin 2023. godine.

Čestitao je najboljim ekipama, posebno istakavši banjalučke raftere koji su, kako je kazao – zaslužili i dalju podršku Grada.

I kod dama, šampionski pehar otišao je u Rusiju – prvoj ženskoj posadi, koja je nakon dva takmičarska dana trijumfovala u sve četiri discipline: sprint, H2H, slalom i spust.

Njima je šampionski pehar uručio predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Mladen Ilić, koji je nakon ceremonije dodjele medalja čestitavši najboljim rafterima, naglasio da je Banja Luka još jednom dokazala da je odličan domaćin.

Izrazio je zadovoljstvo time što je epidemiološka situacija dozvolila da se mogu održavati ovakvi događaji, koji su, kako je rekao – potrebni našem gradu.

-Sve ono što smo juče i danas vidjeli na Vrbasu jeste dobra uvertira u ono što nas čeka u 2023. godini i siguran sam da ćemo mi kao Grad i Republika dati doprinos u organizaciji tog događaja – zaključio je Ilić.

Naime, Rafting klub „Kanjon“, Rafting savez Republike Srpske i rijeka Vrbas ugostili su 12 timova iz: Rusije, Rumunije, Mađarske, Letonije, Srbije i BiH, koji su odmjerili snagu i umijeće na bukovima Vrbasa.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender